Over ons

Over ons

Jongerenraad Oss is een instantie van de gemeente Oss. De raad vertegenwoordigd de jongeren van de gemeente Oss door middel van: gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan de gemeente en door evenementen te organiseren. De raad is er dus voor en door jongeren. 

De jongerenraad heeft een gereserveerde ruimte in het gemeentehuis van Oss. Hier wordt circa eens in de twee weken vergadert over alle zaken die spelen. Regelmatig komen er gasten langs om met ons te sparren over actuele problemen en vraagstukken. 

We staan in nauw contact met de gemeente. We hebben hier onze eigen contactpersoon waardoor we korte lijntjes hebben en snel kunnen schakelen. 

Jongerenraad Oss is een breed orgaan waarbij alle zaken van een organisatie aan bod komen. Het is een zelfstandige organisatie die bestuurt wordt door jongeren. Deze jongeren zijn tussen de 12 en 23 jaar en zijn woonachtig in de gemeente Oss. 

Visie & missie

Het doel van de jongerenraad is het zo goed mogelijk vertegenwoordigen van jongeren. Dit gebeurt door ongevraagd en gevraagd advies te geven. De raad probeert veel contact te hebben met wethouders, raadsleden en beleidsmedewerkers met als doel zo goed mogelijk te informeren.