- functies

Dit zijn de functies die jij kunt bekleden:

– Voorzitter: De voorzitter is het gezicht van de Jongerenraad, zowel tijdens als na werk. Als voorzitter zit je de vergadering voor, en hou jij bij, hoe alles met iedereen gaat en hoe zij functioneren in de Jongerenraad.  De voorzitter staat ook de pers te woord, dit is natuurlijk een van de spannendste, maar ook de leukste dingen van voorzitter zijn.

– Secretaris: De secretaris maakt een verslag van de vergadering, zodat deze naderhand terug te lezen zijn. De secretaris houdt ook de mail en post bij en is de eerste persoon die contact legt, zo ben jij de eerste naam van de Jongerenraad.

– Penningmeester: De penningmeester houdt al het geld bij en maakt hier ook de beslissingen in, zo heeft hij/zij ook het hoogste woord als het over financiële zaken gaat. Deze functie staat zeer goed op je CV aangezien jij geld hebt bijgehouden en hier een jaarlijks verslag van maakt.

– Vicevoorzitter: De vicevoorzitter heeft een van de speciaalste taken, hij/zij moet instaat zijn om alle bovenbeschreven taken te vervullen. Jij als vicevoorzitter vervangt of helpt waar de voorzitter, secretaris of penningmeester verhinderd is.
Ook staat de vicevoorzitter in nauw contact met de voorzitter, zo word jij opgeleid om uiteindelijk voorzitter te worden. 

– Lid: Wanneer jij lid bent, representeer jij de Jongerenraad net als de voorzitter tijdens of na het werk, jij wordt een gezicht van de Jongerenraad. Als lid help jij waar je kan, maar vooral ook waar je zin inhebt. Wanneer jij een aantal weken geen tijd hebt, is er geen enkel probleem, daarna kom je weer helpen.
Als lid is het heel belangrijk dat jij opmerkt wat er anders zou moeten gaan, daarna gaan wij tijdens een vergadering in gesprek hoe wij dit met z’n allen gaan aanpakken.
Ideeën voor een evenement? Altijd welkom! Het bestuur en de andere leden kijken met jou mee hoe wij dat met z’n allen gaan aanpakken. 

– Vriend: Als vriend van de Jongerenraad doe jij op een laagdrempelige manier mee, wij nodigen jou uit tijdens evenementen of wanneer wij jou hulp nodig hebben. Deze hulp is in de vorm van feedback geven over plannen en adviezen.

Wanneer jij jezelf aanmeldt via het contact formulier of via de socials, nodigen wij jou uit om een vergadering bij te wonen en te kijken hoe jij hebt beste in de Jongerenraad past (zij die vrienden worden van de jongerenraad krijgen de keus om wel of niet langs te komen tijdens een vergadering voor een kennismaking).

ruimte
oude litherweg 2,
5346 rt
oss